Händelser 2024

JANUARI. Mycket intressant utställning med målningar av Laris Strunke på Värmlands Museum. Han var en forskande konstnär som hela livet grävde allt djupare i måleriets strukturer. Upprepade ständigt sitt sökande efter ett uttrycksfullt formspråk. Målade ibland med trasor eller bara händerna för att nå ett nytt uttryck. ”Alltid och aldrig densamma.”

FEBRUARI.  Kommande nummer av Värmländsk Kultur handlar om Övre och Nedre Ullerud. Redaktionen har bett mig illustrera med en karta och några kända byggnader i Deje-trakten. Intressant att lära känna sitt eget närområde bättre.

MARS.  Inspirationsresa till Aten.  Sophanteringen är fortfarande manuell med en chaufför och två tömmare som åker längst bak på sopbilen. Mellan två tömningar har hen 15 sekunder på sig att kolla mobilen. För tio år sedan pratade man med varann i stället.

APRIL.  Akvarellfärgerna badar i vatten. Våren är på väg, sakta men säkert. Gammalt fjolårsgräs ligger och surnar på ängarna. Snart börjar gräsbränderna när solen får fäste och översvämningarna när vårfloden sätter fart. Efter lång vinter längtar vi efter vårvärme.