Målningar

Jag drivs av glädjen att komponera en målning med mönster och texturer, färgförhållanden och teckningens spretiga linjer som bildar former, händelser och viloplatser i bilden. När målningen lämnar det synbart föreställande och närmar sig det poetiska då börjar bilden få liv. En bra bild ställer frågor om livets bärande element: om oro och trygghet, om instängdhet och frihet, om skuld och förlåtelse, om tvivel och hopp. En bra bild berättar om vägar genom trassel till klarhet, genom hinder till lösning. En bra bild ger inga färdiga svar men utmanar oss att söka svaren.

Se fler målningar

Teckningar

Mina teckningar har för det mesta motiv från det som händer runt fötterna i vardagen. Som barn hade jag alltid en penna i fickan och det blev små bilder under bord och på tapeten. Mamma gillade inte att jag klottrade på  väggarna men pappa tycker det var fint. Under greklandsåren var det så mycket som var nytt och annorlunda. Det var inte alltid lämpligt att fotografera människor, eftersom en del saknade uppehållstillstånd och många letade i soptunnor efter mat. Då fungerade ritblocket mycket bättre. Gatans liv med trafik och ett myller av människor, det intresserar mig. Teckningarna har jag samlat i mina böcker med korta texter till.

Se fler teckningar

Design

Jag växte upp i ett stort hus nere vid båthamnen i Årjäng. Ett riktigt kråkslott med tinnar och torn. Byggnader har alltid intresserat mig och jag ville bli arkitekt när jag var i tonåren. Efter sex år i Grekland, tyckte jag att Karlstad borde vara mera stolt över vår fina stad med gamla vackra hus. Jag började teckna stadsmiljöer och komponerade mönster och collage som sedan har blivit bildtryck, brickor, skärbrädor och glasunderlägg. Motiven är från Borgvik, Mangskog, Kristinehamn, Karlstad och ett svep över Värmland. 

Se mer design