Utgivna böcker

Hållplatser. Kulturstugans förlag/BoD, 2023. 

Uppströms. Kulturstugans förlag/BoD. 2023. 

Under färgens yta. Kulturstugans förlag/BoD. 2023. 

Mesimeri. Kulturstugans förlag/BoD. 2022. 

Spår. Kulturstugans förlag/BoD. 2022. 

Jaga Katt med Sally och Kajsa. Kulturstugans förlag/BoD. 2021. 

Morgondagar. Kulturstugans förlag/BoD. 2021. 

Återseende. Kulturstugans förlag/BoD. 2020. 

Rörlighetens gränser. Kulturstugans förlag/BoD. 2019. 

Ostmästaren i Poligny. Kulturstugans förlag/BoD. 2019. 

Körsbärsträdet snöar. Kulturstugans förlag/BoD. 2018. 

Omvägar hemåt. Kulturstugans förlag/BoD. 2017. 

Halvt kilo rött. Kulturstugans förlag/BoD. 2017. 

Grekisk sallad. Kulturstugans förlag/BoD. 2017. 

Under tamarisken. Kulturstugans förlag/BoD. 2016. 

Grekiska livstycken. Svenska kyrkans förlag, 2016. 
Sånger från balkongen. Svenska kyrkans förlag. 2014.

Hållplatser

Vi behöver hållplatser i livet där vi kan stanna upp och dröja kvar för att själen ska hinna ikapp kroppen och tankarna. Vi lever i en splittrad tid när oron för världsläget och framtiden lägger sig som en mörk filt över våra liv. Nyhetsrapporteringar blir också hållplatser som sveper in oss i ångest för räntor, klimathot, krig och matpriser. Vi behöver hitta motvikter till oron. Det är bra att söka upp hållplatser där luften är frisk och naturen ger oss läkning.

Boken HÅLLPLATSER utkommer i samband med Bokfestivalen på Nöjesfabriken i Karlstad, november 2023.

UNDER FÄRGENS YTA pågår en intensiv aktivitet för att påkalla vår uppmärksamhet om att en målning innehåller mer än det vi ser vid första anblicken. Under färgens yta finns en annan bild än den som syns på duken. Det är de bilder som vi bär inom oss och som väcks av målningen. De inre bilderna är minnets och hoppets bilder som ligger i personliga lager under ytan. Ur de mörka lagren växer ljuset när bilden dras upp till ytan.

Uppströms – en resa längs Klarälven är en färd från vattnen kring Vänersborg upp mot Lurö i Vänerns mitt, förbi Karl- stads delta, längs älven norrut genom Norge till fostervattnet i myrmarkerna kring sjön Rogen i Härjedalen, där den långa Klarälven tar sin början.

Uppströms är också en resa baklänges i tiden, där jag söker mitt eget livs ursprung och barndom. Kanske är det så att vi förstår livet bättre, när vi färdas motströms.

Mesimeri innehåller teckningar och dikter om livet i Grekland och Värmland när eftermiddagen blir varm och det är nödvändigt att söka skugga och svalka i värmen.

Återseende

Vi kan inte återvända till det som en gång fanns. Både vi och det som var en gång har färändrats. Men vi kan resa tillbaka och se hur det är idag.

Morgondagar

Vår tid ser tillbaka och minns det som var för länge sedan. Som om det var bättre förr. Livet är som det är och hoppet om en framtid är det som gör oss levande. 

Läs ett utdrag här

Morgondagar, 2021
Rörlighetens Gränser, 2019

Rörlighetens gränser

Fysisk träning stärker inte bara kroppen men också själen. Vi blir rörligare till både sinnet och hela människan. 

Jaga Katt med Sally och Kajsa

Våra airedaleterrier Sally och Kajsa berättar om vad som händer under ett år med hästar som galopperar förbi och katter som ständigt tjafsar och ställer till med cirkus. Sally och Kajsa har åsikter om allt mellan himmel och jord, men katten vet alltid bäst.